Κυριακή 26 Απριλίου 2009

O ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ
















Οι απόψεις και η θέση που θα παίρνει το ΔΣ του συλλόγου μας για διάφορα θέματα και προβλήματα του τόπου μας, μέσα από τις σελίδες του «ΣΠΕΡΧΕΙΟΥ», μπορεί μερικές φορές να μην είναι αρεστή σε όλους, ίσως και να ενοχλήσει κάποιους ανάλογα βέβαια με την οπτική που βλέπει ο καθένας τα πράγματα και το ρόλο που διαδραματίζει στη τοπική κοινωνία.
Θέλουμε να κάνουμε σαφές σε όλους τους συγχωριανούς μας, ότι η δική μας θέση απέναντι στα κοινά θα καθορίζεται πάντα με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του τόπου μας.
Η κοινωνία της Σπερχειάδας έδωσε το δικαίωμα με τη ψήφος της, σε κάποιους συμπολίτες μας να διαχειριστούν τα κοινά, προκειμένου να εργαστούν για το συμφέρον και την ανάπτυξη του τόπου.
Η στάση μας λοιπόν, απέναντι στη Δημοτική αρχή του τόπου μας, θα έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το έργο και τη προσφορά της στη τοπική κοινωνία.
Ο στόχος μας και η επιδίωξη μας είναι να συμβάλλουμε στη πρόοδο και εξέλιξη της περιοχής μας. Για μας το καλό της Σπερχειάδας είναι πάνω από τις προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα οποιουδήποτε. Οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι, έρχονται και φεύγουν τα έργα όμως μένουν.
Η τυχόν αρνητική κριτική μας, θα έχει να κάνει μόνο με ενέργειες, συμπεριφορές και πρακτικές που κατά τη γνώμη μας δεν ωφελούν το τόπο, όχι με πρόσωπα, γιατί ο στόχος μας δεν είναι να αντιδικήσουμε με κανένα.
Κανείς δεν μπορεί, παρά να είναι θετικός απέναντι στη εξέλιξη, στη πρόοδο και στα έργα όταν γίνονται, ή αντίθετα αρνητικός όταν βλέπει εφησυχασμό, απραξία και στασιμότητα.
.Η Σπερχειάδας αντιμετωπίζει πολλά και μεγάλα προβλήματα σήμερα. Κατά την άποψή μας όμως τα πιο σημαντικά θέματα και στα οποία πρέπει να δώσει προτεραιότητα η Δημοτική μας αρχή είναι:
α) η ανάκαμψη της οικονομικής και εμπορικής ζωής της πόλης μας που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και
β) η υλοποίηση έργων και υποδομών που απαιτούνται για βασικές ανάγκες των κατοίκων της (ύδρευση, αποχέτευση, βιολογικός καθαρισμός, δρόμοι).
Όλοι όσοι αγαπούν ανιδιοτελώς αυτό το τόπο ελπίζουν να δουν να γίνονται βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση.
Ο ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ θα φιλοξενεί στις σελίδες του, τις απόψεις και προτάσεις των αναγνωστών μας για τα κοινά της περιοχή μας, είτε συμφωνούμε μαζί τους είτε όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου